Richard de Mos verovert zetel in Hoogheemraadschap Delfland 

“Droge voeten houden, maar ook het belang van boeren en tuinders  behartigen”

Richard de Mos, voorman van Hart voor Den Haag, is het gelukt om voor BVNL een zetel in het Hoogheemraadschap Delfland te veroveren. “Ik ben de vele duizenden kiezers ontzettend dankbaar. Het voelt als enorme steun in de rug in een tijd waarin mijn leven niet altijd over rozen gaat”.

De Mos wil namens de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga het Hoogheemraadschap in om de belangen van boeren en tuinders te vuur en te zwaard te verdedigen.
“Je ziet dat er steeds meer klimaatdrammers actief worden in waterschappen. Zij zorgen ervoor dat functioneel besturen, gericht op de kerntaken van de waterschappen, ernstig onder druk komt te staan,” aldus De Mos, die in het zuiveren van rioolwater, het repareren van dijken en het schoonhouden van het water kerntaken ziet.

Grondwater en laag houden energiekosten

Andere punten waar De Mos zich in het hoogheemraadschap voor wil gaan inzetten is de aanpak van overlast van stijgend grondwater.
“Veel mensen zitten met ondergelopen kelders en worden door hun gemeente van het kastje naar de muur gestuurd. Dat moet beter,” aldus De Mos, die ook de energiekosten binnen de perken wil houden. “Zuiveringsinstallaties gebruiken veel energie, maar hogere kosten moeten we niet rücksichtslos afwentelen op de belastingbetaler.”

De Mos pleitte tijdens de campagne om de waterschapsverkiezingen ook voor de aanleg van de Erasmusvaart, de vaarverbinding tussen Den Haag en het Westland. Ook wil hij de zwakke zeewering op Scheveningen agenderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *