Inbreng bij regiezitting

Leden van de Rechtbank,

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik beken!

Voor u staat een corrupte geldwolf pursang.

De media spreekt over de grootste corruptiezaak die Nederland ooit gekend heeft.

Persoonlijk vlogen de giften mij als leider van maar liefst twee criminele organisaties dan ook om de spreekwoordelijke oren:

Een middagje varen op het IJsselmeer tijdens mijn vakantie in 2019 is gadegeslagen door de afdeling Frits Flits van de Rijksrecherche o.v.v. de Operatie ‘Boevennest te Water’.

Een delict waar ik mij zo vreselijk schuldig over voel, dat ik de rechercheurs tijdens de verhoren eerlijk heb opgebiecht dat ik zo’n zelfde boottochtje van een uur of 4 op datzelfde IJsselmeer in de zomervakantie van 2018 ook heb gemaakt met wat partijgenoten; een schande!

Vreselijk vind ik het ook dat ik gebruik heb gemaakt van een netwerk van een bevriende donateur om een hijskraan voor mijn woning te regelen. Dit om een verbouwing van een raampartij aan de achterzijde van mijn kadastraal eigendom tot een goed einde te brengen. Toen ik de vriend per app vroeg: ‘Wat wil je ervoor hebben’?, had ik meteen die paar honderd euro moeten aftikken die ik nu betaald heb via een ontvangen factuur;

En dan de vriendschap met mijn Turkse kameraad Atilla Akyol, een schandvlek op mijn integriteit!

Ik heb de beste man als raadslid leren kennen in 2014 omdat ie werd overreden door de gemeentelijke regeltjesbulldozer. Er bleek een klik tussen twee mensen. Na die tijd komen wij bij elkaar over de vloer, gaan we af en toe uiteten en doen we andere leuke dingen. Zo gaan we eens in de zoveel weken naar een wellnesscentrum, waarbij de ene keer Atilla de poeplap trekt en de andere keer ondergetekende. Vanavond is het weer zover, heerlijk!

Kent u die mop van de vloer? Die kwam er niet!
Maar toch denkt het OM keihard bewijs voor omkoping in handen te hebben, omdat die dekselse duurzame Atilla mij een houten vloer wou geven die hij over had gehouden van een verbouwing in zijn zalencentrum. ‘Anders gooi ik het weg Rich’.

Wat wél hard is, is het door mij aangenomen etentje bij restaurant Mama Kelly dat die ene keer door Atilla is betaald, maar je bent, als het gaat om persoonlijke verrijking, dan ook een topcrimineel of je bent het niet.

Leden van de Rechtbank,

In de ogen van het OM ben ik een mensenhandelaar.

Ook hier een mea culpa!

Hoe heb ik het in mijn botte hoofd durven halen dat ik mijn Oekraïense ex-vriendin heb gevraagd of zij een klusjesman wist. Zij woont ruimt 25 jaar in Nederland, heeft een Nederlands paspoort en is volledig ingeburgerd. Uit haar kerkelijke netwerk kreeg ik een vloeiend Nederlandssprekende Oekraïense handyman voor mijn neus.

Hij klust al meer dan 20 jaar in ons land, had in het verleden een eigen bedrijf met Kamer van Koophandel nummer, heeft een Nederlands rijbewijs en klust zich nog dagelijks drie slagen in de rondte. Van uitzetting van dit illegale heerschap is na drie jaar nog steeds geen sprake, maar het OM zal, bij gebrek aan vakmensen, wel denken: Waar vind je ze nog, de handige Harry’s van deze wereld. Vandaar waarschijnlijk een coulante vrijbrief.

Maar natuurlijk had ik hem in een stad met meer dan 170 nationaliteiten moeten vragen naar zijn paspoort. Dat heb ik niet gedaan, schuldig aan mensenhandel dus. Hop in het cachot op water en brood!

Heb er wél van geleerd,

Ik vraag nu iedere pizzabezorger of PostNL-medewerker voor ik een dienst in ontvangst neem om eerst het paspoort te tonen.

Beste rechters,

U ziet, ondanks dat ik alles verloren ben, houd ik vast aan Haagse humor.

Humor heeft mij op de been gehouden in bange dagen van verdriet, woede en onbegrip.
En bood mij troost bij het verliezen van mijn baan, mijn carrière en mijn goede naam.

Relativeringsvermogen gaf mij de afgelopen drie jaar, een onmenselijke lang tijd, kracht bij het verliezen van het contact met geliefden, het verlies aan geloof in de mensheid en financiële zorgen.

Ik ben namelijk zo corrupt dat ik een crowdfund-actie ben moeten opstarten om mijn advocaat te betalen. (1)

Na humor de serieuze noot.

Nog niet zo lang geleden was ik eerste locoburgemeester en wethouder van Den Haag, gaf ik leiding aan een college van Hoop en Optimisme

Totdat Justitie mij op 1 oktober 2019 met veel machtsvertoon van mijn bed lichtte.

Sindsdien sta ik dus te boek als leider van twee (!) criminele organisaties en mensenhandelaar. Leider van twee criminele organisaties! Het is nogal een beschuldiging.

Maar was het niet zo dat je in dit land onschuldig bent, totdat het tegendeel bewezen is?

Nou nee.

Want zonder ook maar een splinter aan bewijs, is mijn partij Hart voor Den Haag, die in maart wederom als grootste uit de stembus kwam, opnieuw met succes buiten het stadsbestuur gehouden.

Wie wil er immers worden geassocieerd met een leider van twee criminele organisaties? Ik ben kortom al veroordeeld, zonder dat uw rechtbank zich over mijn zaak heeft gebogen.

En wat ik nou eigenlijk helemaal gedaan?

Ik heb als voorman van een lokale partij donaties opgehaald en Ombudspolitiek bedreven, waarbij we als partij problemen in de stad, hoe klein ook, willen oplossen

Als de mores wordt om politici die donaties ophalen voor hun politieke beweging af te luisteren, te volgen, te vervolgen en vervolgens te bestraffen, dan mogen er rap tempo wat cellencomplexen worden bijgebouwd.

Ja, ik heb met bloed, zweet en tranen, maar vooral met een goed verhaal voor de stad, 100.000 euro opgehaald voor mijn partij Hart voor Den Haag. Dit om tijdens de campagne van 2018 te kunnen wedijveren met landelijke partijen die, anders dan lokalo’s:

A) aan het subsidie-infuus liggen;

En

B) miljoenen aan donaties krijgen.

Al drie jaar wordt er een klopjacht op mij, mijn partijgenoten en Hart voor Den Haag donateurs gemaakt en dat is meten met twee maten

Zo is wat landelijke partijen doen met het ophalen van donaties precies hetzelfde van wat het OM mij verwijt. Ook qua netwerk.

Met het grote verschil dat bij de landelijke partijen de bedragen vele malen groter zijn en de donaties een structureel karakter hebben.

Onze lokale partij nam volstrekt legaal donaties aan van de bakker, de slager op de hoek en een zalencentrum.

D66 krijgt zomaar een miljoen van een donateur en daar drimmelt een partijgenoot voor zijn lobbykantoor de klusjes bij elkaar

Donateurs van het CDA bepalen wie aldaar de lijsttrekker wordt en een minister van die partij gunt een partijgenoot een miljoenendeal metmondkapjes,

Bij de landelijke VVD trekt de grootste vastgoedondernemer van Nederland de portemonnee, worden in het koetshuis van ome Cor van Zadelhoff de deals gesloten, met dien verstande dat de kampioen fondsenwerving volgens Follow the Money de giften niet openbaar maakt.

Bij ons stonden de donateurs op de campagnebus!

Na een jaar afluisteren, een inval die qua intimidatie zijn weerga niet kent, honderden uren aan verhoren, diepgaand rechercheonderzoek, ligt er een definitieve ten laste legging waarbij het lijkt of de beschuldigingen er aan de haren worden bijgesleept om de hele heksenjacht op mij en mijn partij te rechtvaardigen.

Ondertussen zijn er tientallen echte strafzaken geschrapt vanwege de krappe personele bezetting bij het Openbaar Ministerie! Dat weinige personeel zat massaal te grasduinen in die ene meegenomen doos van De Mos.

Door de zaak niet voor de gemeenteraadsverkiezingen van jongsteden maart af te handelen, is dit proces een politiek proces geworden.

Den Haag koos De Mos, maar krijgt D66!

Omdat politieke tegenstanders deze zaak misbruiken om mijn partij en daarmee meer dan 30.000 kiezers uit te sluiten, wordt er een aanval gepleegd op het democratische proces in de derde stad van Nederland, waar de gevestigde orde mij liever kwijt dan rijk is.

En het maar raar vinden dat de burger het vertrouwen in de politiek compleet is verloren!

Beste leden van de Rechtbank,

Ik heb niets te verbergen.

Tijdens mijn periode als wethouder deed ik alles transparant, in het bijzijn van ambtenaren en met een meer-ogen-principe door alle plannen door het college te loodsen.

Die vermaledijde nachtvergunning voor Akyols zalencentrum?
Iedereen die zo’n vergunning wilde, heeft die conform voorwaarden gekregen.
Met de door burgemeester Krikke afgegeven nachtvergunningen was volgens haar opvolgers Remkes en Van Zanen niets mis!

Plannen om broodnodige woningbouw aan te jagen?
De verkregen tips vanuit bevriende vastgoedondernemers werden omgezet in generiek beleid dat voor de hele vastgoedwereld gold.
Niemand bevoordeeld!

Mijn hele verdediging staat al een jaar of twee op papier in de bestseller Mijn Verhaal. (2)
Voor die enkeling die dat prachtige boek nog niet gelezen heeft, heb ik een exemplaar bij mij.

Ik rond af.

De keiharde beschuldigingen van het OM gingen er via een Trial by Media in als Gods woord in een ouderling. Maar ik blijf tegen dit onrecht vechten.

Ik kijk uit naar de behandeling in januari, ik kijk uit naar vrijspraak en de vele sorry’s die mij daarna ten deel zullen vallen

De tuinduizenden De Mos stemmers rekenen daar ook op. Voor hen doe ik het en dat geeft mij de kracht om dit hellepad te bewandelen.

Dank u wel

(1) www.richarddemos.nl
(2) hetboekvandemos.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *