Richard de Mos lijsttrekker BVNL: ‘Lagere waterschapsbelasting en aanpak stijgend grondwater’

Richard de Mos lijsttrekker BVNL: ‘Lagere waterschapsbelasting en aanpak stijgend grondwater’

Bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart is Richard de Mos de lijsttrekker voor BVNL, de partij van tweede kamerlid Wybren van Haga. De voorman van Hart voor Den Haag wil naar eigen zeggen Hoogheemraadschap Delfland in om ‘de belangen van boeren en tuinders te vuur en te zwaard verdedigen’. 

Richard de Mos vindt dat het functioneel besturen doordat ‘meer klimaatdrammers actief worden in waterschappen’, ernstig onder druk komt te staan. Hij ziet in het zuiveren van rioolwater, het repareren van dijken en het schoonhouden van het water kerntaken.

Grondwater en laag houden energiekosten

De Mos wil zich in het hoogheemraadschap daarnaast gaan inzetten voor de aanpak van stijgend grondwater. “Veel mensen zitten met ondergelopen kelders en worden door hun gemeente van het kastje naar de muur gestuurd. Dat moet beter”, aldus De Mos. Ook wil hij de energiekosten binnen de perken houden. “Zuiveringsinstallaties gebruiken veel energie, maar hogere kosten moeten we via de waterschapsbelasting niet rücksichtslos afwentelen op de belastingbetaler”, vindt hij.

Lijstduwer Provinciale Staten

De Mos stond in de achterliggende weken terecht. Hij wordt onder andere verdacht van corruptie. “Wybren van Haga had mij vorig jaar gevraagd om lijsttrekker te worden in Zuid-Holland bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. En om lijsttrekker te worden van BVNL bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat had ik supergraag gedaan, maar ik heb mijn tijd, fysiek en mentaal, nodig voor de lopende rechtszaak tegen mij,” aldus De Mos, die stelt wél zitting in de Staten te gaan nemen als hij met voorkeurstemmen wordt gekozen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *