Richard de Mos wil stop op verstedelijking

“Wij spelen in de Champions League van verstedelijking in Europa.”

De Europese Unie wil dat er in 2050 geen onbebouwd land meer wordt omgezet in bebouwing. ‘No net land take’ heet het beleid en alle lidstaten moeten zich daar nu alvast op voorbereiden. (1)
“Bij veel partijen is het Europa voor en Europa na, maar als er Europees beleid wordt ontwikkeld om verstedelijking tegen te gaan, dan wordt dat advies rücksichtslos terzijde geschoven,” aldus Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos, die namens BVNL lijsttrekker is voor het Hoogheemraadschap Delfland. “Het gevolg van deze verstedelijking is dat het grondwater op sommige plaatsen hoger komt te staan. Verstedelijking zorgt voor meer bebouwing en bestrating. Hierdoor is er minder grond beschikbaar waardoor water weg kan zakken. Overtollig water kan niet meer wegstromen door rioleringen en gemalen. Hierdoor neemt de kans op natte voeten en (aanzienlijke) waterschade fors toe en dat is volstrekt onwenselijk.”

De BVNL-kandidaat voor het Hoogheemraadschap Delfland stelt dat Nederland in de Champions League van verstedelijking in Europa speelt. De Mos: “Hier wordt dagelijks acht hectare weiland omgezet in bebouwd gebied. Dat zijn zestien voetbalvelden per dag. Dat is (percentueel gezien) een topprestatie: Nederland is Europees kampioen ‘landjepik’. 
Boeren worden van hun land verjaagd (2) om immigratie, als dé aanjager van de woningnood (3), te blijven faciliteren.”

Als raadslid strijdt De Mos al langer tegen de gevolgen van de aanhoudende bevolkingsgroei.
“Ons absorptievermogen is bereikt en de grote druk op de zo schaarse ruimte is een zwaarwegend motief om ook in Nederland beleid te ontwikkelen tegen verstedelijking en verharding, zodat we overstromingen, voorkomen. Zeker nu we steeds vaker met extreme hoosbuien worden geconfronteerd,” aldus De Mos, die pleit voor immigratiebeperkende maatregelen. “De woningnood voor de eigen mensen ledigen we door binnenstedelijk te bouwen. Daarna is Nederland een keer uitgegroeid. Onze waardevolle leefomgeving verdient het om beschermd te worden.”

(1) https://stadszaken.nl/artikel/amp/4778/vergeet-de-stikstofcrisis-no-net-land-take-komt-eraan

(2) https://www.nu.nl/stikstof/6253760/eerste-boeren-zuid-holland-hoorden-dat-ze-weg-moeten-we-zitten-in-de-tang.html

(3) https://www.telegraaf.nl/nieuws/373450288/minister-de-jonge-migratie-bedreigt-oplossing-woningtekort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *