De Mos wil zwakke zeewering Scheveningen in waterschap agenderen

“Op korte termijn een sluis, nadenken over vierde haven”

Richard de Mos, voorman van Hart voor Den Haag, wordt lijsttrekker voor BVNL voor het Hoogheemraadschap Delfland. De Mos wil namens de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga het Hoogheemraadschap in om ondermeer de belangen van Scheveningen te dienen.
“Scheveningen moet op korte termijn beter beschermd worden tegen het hoge water, bijvoorbeeld door een sluis in de Pijp aan te leggen. De kustplaats is bij springtij en noordwestenwind vatbaar voor overstromingen,” aldus De Mos, die het liefst ziet dat Scheveningen een vierde buitengaatse diepe zeehaven krijgt. “Om overstromingen te voorkomen moet het Hoogheemraadschap verschillende mogelijkheden van versterking van de zeewering onderzoeken. Vanwege de stijgende zeespiegelstijging kunnen het waterschap en de gemeente Den Haag het zich niet permitteren om na te denken over de toekomst van de kust.”

Naast het verbeteren van de veiligheid biedt dat ook economische kansen.
“Een nieuw aan te leggen stuk voor de kust kan naast bescherming van onze kustlijn ook andere kansen bieden. Met de aanleg van een cruiseterminal kan de stad bijvoorbeeld meer toeristen faciliteren, hetgeen goed is voor de lokale economie en werkgelegenheid.”

De Mos wil zich in het waterschap verder focussen op het verlagen van de waterschapsbelasting: “Zuiveringsinstallaties gebruiken veel energie, maar hogere kosten moeten we niet rücksichtslos afwentelen op de belastingbetaler.”

Lijstduwer Provinciale Staten

De Mos staat als lijstduwer voor BVNL ook op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen.
“Wybren van Haga had mij gevraagd om lijsttrekker te worden in Zuid-Holland bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. En om lijsttrekker te worden van BVNL bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat had ik supergraag gedaan, maar ik had mijn tijd – fysiek en mentaal – nodig voor de lopende rechtszaak,” aldus De Mos, die stelt wél zitting ik de Staten te gaan nemen als hij met voorkeurstemmen wordt gekozen. Voor Den Haag heeft hij een geruststellende boodschap: “Ik blijf te allen tijde Hart voor Den Haag raadslid, met de focus op een terugkeer in het stadsbestuur.”

Van Haga roept op tot steunstem

Tweede Kamerlid Wybren van Haga, voorman van BVNL, roept om zoveel mogelijk op De Mos te gaan stemmen.
“De Mos wordt onderworpen aan een door het Openbaar Ministerie georkestreerde heksenjacht. Een stem op hem zou hem enorm steunen,” aldus Van Haga, die daarbij stelt dat een stem op BVNL in het belang van Nederland is. “Via de Provinciale Statenverkiezingen kunnen we het krankzinnige beleid van Rutte/Kaag een halt toe roepen. “Weg met dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers, weg met het alles verstikkende  stikstofbeleid en ruimte voor ondernemers.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *